informatie voor jongeren

Over de denktank

In 2020 starten we met het Proximity Project. Met het Proximity Project doen we onderzoek bij ongeveer 2000 middelbare scholieren (meer informatie over het Proximity Project lees je hier). Voordat we hiermee kunnen starten moeten we eerst goed bedenken hoe we het onderzoek precies gaan uitvoeren. We hebben hier natuurlijk al allerlei ideeën over, maar we zijn ook heel benieuwd naar de ideeën van jongeren zelf! Zijn zij het eens met onze onderzoeksvragen, of denken zij dat we belangrijke dingen zijn vergeten? Vinden ze onze vragenlijsten geschikt? En hoe kunnen we het onderzoek leuk maken voor jongeren? Op zulke vragen willen we graag een antwoord. Daarom zoeken we deelnemers voor een jongerendenktank, die het leuk vinden om met ons mee te denken.

 

Op 16 oktober organiseren we een kennismakingsbijeenkomst over de denktank, op de campus van de Universiteit van Tilburg: Reitse Poort, lokaal RP2. Hier leggen we uit wat meedoen aan de denktank precies inhoudt. Deelname aan de bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Dat betekent dat je na de bijeenkomst nog mag beslissen of je mee wilt blijven doen met de denktank of niet. Kom je liever niet alleen? Neem dan gerust een vriend, vriendin, broer, zus, of je ouders of verzorgers mee.

 

  • Heb je nog vragen voor ons? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen. Staat je vraag hier niet tussen? Stuur ons dan gerust een mailtje, appje of vul het contactformulier in!
  • Wil je je opgeven voor de informatiebijeenkomst? Stuur dan een mailtje, appje of vul het aanmeldformulier

Heb je nog vragen over de denktank? Kijk dan eens tussen de veelgestelde vragen. Staat je vraag hier niet tussen? Stuur ons dan een mailtje, appje of vul het contactformulier in.

 

Wil je je opgeven voor de kennismakingsbijeenkomst? Dat kan via dit  aanmeldformulier. 

veelgestelde vragen

De denktank bestaat uit een groepje jongeren, die samen praten en nadenken over verschillende onderwerpen. De jongeren geven advies over het onderzoek en denken na over oplossingen voor problemen. In de denktank praten we bijvoorbeeld over vragen als: “Wat vinden jongeren belangrijk om te onderzoeken”, “Wat vinden jongeren van onze onderzoeksvragen”, “Hoe maken we het onderzoek leuk voor jongeren”, en “Wat mogen we écht niet vergeten”?

We zijn nog op zoek naar leden voor de denktank! Bekijk hier de officiële uitnodiging

We willen starten met een groep van 6-8 jongeren, tussen de 12 en 15 jaar oud. Het maakt niet uit of je VMBO, HAVO, VWO of Gymnasium doet: iedereen is welkom om mee te doen aan de denktank! Je hoeft natuurlijk ook niets te weten over onderzoek doen: wij leggen alles goed uit en zorgen ervoor dat iedereen kan meedenken.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan de denktank? Klik dan HIER

Er zijn ongeveer 5 bijeenkomsten in totaal. Alle bijeenkomsten zijn in het schooljaar 2019-2020. De eerste bijeenkomst is op 16 oktober van 17.00 uur tot 19.00 uur, in Tilburg.

De bijeenkomsten duren ongeveer 2 uur. We beginnen iedere bijeenkomst met iets te eten en te drinken. Daarna brainstormen we samen over een deel van het onderzoek. Dit doen we bijvoorbeeld door vragen te stellen of door stellingen te bespreken.

We vinden het belangrijk dat de bijeenkomsten voor iedereen leuk zijn en we willen dat iedereen zich veilig voelt. Daarom hebben we een aantal regels. Deze regels gelden voor de jongeren én voor de onderzoekers:

  • Alle leden van de denktank gaan aardig en respectvol met elkaar om
  • Iedereen krijgt de kans om iets te vertellen, maar je bent nooit verplicht om iets te vertellen
  • Alles wat tijdens de bijeenkomsten wordt verteld, is vertrouwelijk. Dat betekent dat de leden van de klankbordgroep geen verhalen van anderen mogen doorvertellen. Dit geldt ook voor de onderzoekers. Zij mogen de dingen die jij vertelt niet zomaar delen met je ouders of met je klasgenoten of leerkrachten. Als de onderzoekers toch vinden dat je ouders iets moeten weten, zullen ze dit altijd eerst met jou overleggen.

Alle leden van de denktank krijgen:

  • Een maaltijd bij iedere bijeenkomst
  • Een reiskostenvergoeding
  • Een vergoeding van 10 euro per bijeenkomst
  • Een certificaat van de universiteit. Op het certificaat staat dat je hebt meegewerkt aan een onderzoek van de universiteit.

Je mag altijd stoppen met de denktank. Je hoeft ons ook niet te vertellen waarom je wilt stoppen.

.

Ja, dat kan! Klik hier om je aan te melden. Dit kan tot en met 13 oktober. Na de kennismakingsbijeenkomst kijken we hoe veel jongeren er willen meedoen. Als er meer dan 8 jongeren willen meedoen, doen we een loting. Daarna hoor je of je mee kunt doen met de denktank.

Op 16 oktober organiseren we een kennismakingsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst beantwoorden we graag al jouw vragen. Na de bijeenkomst kun je nog beslissen of je mee wilt doen met de denktank. Heb je vooraf vragen? Dan kun je ons mailen (proximityproject@uvt.nl), appen, of bellen via +31 13 466 2780.