Nieuwsbericht

Proximity Project verzet naar volgend schooljaar

Het Proximity Project wordt verzet naar het volgende schooljaar. De pilotstudie van het onderzoek zou eigenlijk plaatsvinden van 16 maart tot 3 april 2020 op De Nieuwste School in Tilburg.

 

Waarom wordt het onderzoek uitgesteld?

In het Proximity Project maken we gebruik van Bluetooth beacons om het contact tussen leerlingen te onderzoeken. Helaas kan het bedrijf dat deze beacons maakt, ze niet langer aan ons leveren. Dit betekent dat de beacons door een ander bedrijf geproduceerd moeten gaan worden. Het produceren en testen van de beacons duurt 3 tot 4 maanden. Dat betekent dat het niet mogelijk is om het onderzoek nog dit schooljaar te laten plaatsvinden. Omdat de beacons een belangrijk onderdeel vormen van het onderzoek, en we zeker willen weten dat deze goed werken, hebben we besloten om het onderzoek uit te stellen.

 

Wat verandert er aan het onderzoek voor De Nieuwste School?

Inhoudelijk verandert er weinig aan het onderzoek. Het onderzoek bestaat dus nog steeds uit 3 onderdelen: een online vragenlijst, smartphone vragenlijsten, en het dragen van Bluetooth beacons. De Nieuwste School doet ook nog steeds mee met het onderzoek. Wat wel verandert, is dat de Nieuwste School niet langer aan de pilot (het proefonderzoek) deelneemt, maar aan de hoofdstudie. Dat houdt in dat de onderzoekers 2 keer extra langskomen voor het afnemen van een online vragenlijst.

 

Wanneer gaat het onderzoek plaatsvinden op De Nieuwste School?

Het onderzoek wordt verzet naar het volgende schooljaar. Rond februari 2021 zullen wij langs komen voor de afname van online vragenlijsten, smartphone vragenlijsten en het dragen van bluetooth beacons. Daarnaast komen we aan het begin én aan het einde van het schooljaar nog een keer langs om de online vragenlijst af te nemen.

 

Hoe zit het met toestemming?

Alle ouders en leerlingen die al toestemming hebben gegeven, krijgen van ons een mail waarin we uitleggen wat er precies verandert. Je kunt het toestemmingsformulier nog steeds invullen: je geeft dan toestemming voor het onderzoek in het volgende schooljaar.

Meer weten?