Informatie voor scholen

Hoofdonderzoek

Net als de pilot, bestaat het hoofdonderzoek uit twee delen:

 

  1. Drie schoolbezoeken met digitale vragenlijsten

Dit gedeelte van het onderzoek wordt uitgevoerd op alle deelnemende scholen. Voor dit gedeelte van het onderzoek vinden er drie schoolbezoeken plaats, verspreid over het schooljaar. Scholieren vullen op deze drie momenten een digitale vragenlijst in, die gaat over onder andere hun sociale contacten, hun leeftijdgenoten en hoe ze in hun vel zitten.

 

  1. Mobile lab (twee weken)

Op één van de scholen doen we nog een extra onderzoek: hier vragen we de jongeren om twee weken lang korte vragenlijstjes in te vullen via een app op hun smartphone. De jongeren ontvangen dan een aantal keren per dag een berichtje met een korte vragenlijst, die zij binnen enkele minuten kunnen invullen. Daarnaast vragen we deze jongeren om gedurende deze twee weken een bluetooth beacon met zich mee te dragen: dit is een draadloos apparaatje dat regelmatig een bluetooth signaal uitzendt naar zijn omgeving. Als alle jongeren op een school zo’n beacon dragen, kunnen deze apparaatjes elkaars signalen opvangen. Hoe dichter bij elkaar de beacons zijn, hoe sterker het signaal dat ze opvangen. Door de signaalsterkte te analyseren kunnen we zonder dat de jongeren er iets voor hoeven doen onderzoeken wie er die dag contact heeft gehad met wie.

 

We zijn nog op zoek naar scholen die met ons samen zou willen werken in de uitvoering van het hoofdonderzoek. Hebt u interesse? Op deze pagina leggen we uit hoe deelname het Proximity Project er precies uitziet, wat wij voor uw school kunnen betekenen en hoe u zich bij ons kunt aanmelden.

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking met ons, of hebt u nog vragen? Stuur ons dan een mailtje, vul het contactformulier in of bel ons op +31 13 466 2780