Informatie voor scholen

Pilotstudie

De pilotstudie bestaat uit de volgende onderdelen:

 

1. Eénmalige digitiale vragenlijst

Scholieren vullen een éénmalige digitale vragenlijst in, die gaat over onder andere hun sociale contacten, hun leeftijdgenoten en hoe ze in hun vel zitten.

 

2. Mobile lab (twee weken)

We vragen alle jongeren van deze schoollocatie om twee weken lang korte vragenlijstjes in te vullen via een app op hun smartphone. De jongeren ontvangen dan een aantal keren per dag een berichtje met een korte vragenlijst, die zij binnen enkele minuten kunnen invullen. Daarnaast vragen we deze jongeren om gedurende deze twee weken een bluetooth beacon met zich mee te dragen: dit is een draadloos apparaatje dat regelmatig een bluetooth signaal uitzendt naar zijn omgeving. Als alle jongeren op een school zo’n beacon dragen, kunnen deze apparaatjes elkaars signalen opvangen. Hoe dichter bij elkaar de beacons zijn, hoe sterker het signaal dat ze opvangen. Door de signaalsterkte te analyseren kunnen we zonder dat de jongeren er iets voor hoeven doen onderzoeken wie er die dag contact heeft gehad met wie.

 

We willen meer doen dan alleen het onderzoek afnemen bij de scholen, door in echte samenwerking met de school eenzaamheid op de kaart te zetten.

We zijn momenteel nog op zoek naar een school die met ons samen zou willen werken in de uitvoering van het project. Hebt u interesse? Op deze pagina leggen we uit hoe deelname het Proximity Project er precies uitziet, wat wij voor uw school kunnen betekenen en hoe u zich bij ons kunt aanmelden.

 

Interesse in een samenwerking? Dan horen wij graag van u!

Bent u geïnteresseerd in een samenwerking met ons, of hebt u nog vragen? Stuur ons dan een mailtje, vul het contactformulier in of bel ons op +31 13 466 2780